Gürcistan Kimlik ve Pasaport Yenileme Yolları Açıklandı

Türkiye Cumhuriyeti ve Gürcistan vatandaşlarına önemli bir uyarı geldi.

Gürcistan Kimlik ve Pasaport Yenileme Yolları Açıklandı

Ünye Acara Gürcü Derneği Başkanı Serdar Kocaoğlu, İlçemizde çifte vatandaşlarımızın Gürcistan vatandaşı olanlarının kimlik ve pasaport sürelerinin dolması ve uzatılması konusunda bir bilgilendirme açıklaması yaptı.

Başkan Kocaoğlu, "Gürcistan vatandaşlarımızın kimlik ve pasaport sürelerinin dolması sonrasında yapılması gereken işlemler hakkında derneğimize bilgi amaçlı başvurulduğunu belirtti. Ancak derneğin pasaport ve kimlik yenileme konusunda yetkisi olmadığını vurgulayarak, sürecin nasıl yürütüldüğü hakkında açıklama yapma gereği duyduk" dedi. Gürcistan'da kimlik ve pasaport sürelerini uzatmanın iki yöntemi olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, ilkinin konsolosluklarda yenileme olduğunu açıkladı. Bu işlem için konsolosluklara gitmeden önce randevu talebi oluşturmanız gerektiğini söyledi. Randevu sonrası şahsın bizzat giderek müracaat edebileceğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Randevu oluşturmadığınız takdirde aynı gün müracaatınız kabul görmeyebilir. İşlem için Konsolosluğun adına açılışmış dolar hesabına 50 dolar ücret ödendikten sonra kimlik kartı, pasaport ve yakın Tarihte çekilmiş 2 Adet biyometrik fotoğraf ile müracaat yapılabilir. İşlemler sonrasında 45 gün içinde Konsolosluk yada Batum Adalet binasından belgelerinizi alabilirsiniz" dedi.

 Ayrıca, Başkan Kocaoğlu, yenileme işlemleri devam ederken Gürcistan'a giriş yapmanın eski pasaport ve kimliklerin iptal edilmesine neden olabileceğini belirtti. Bu nedenle, Gürcistan'a girmeden önce hazırlıklı olmalarını önerirken, Gürcistan'a giderek oturum adresini gösterenlerin Adalet binalarından yenileme işlemlerini gerçekleştirebileceğini sözlerine ekledi.

 Randevu için

WEB SİTESİ : https://geoconsul.gov.ge/en/register/visit

Konsolosun Dolar hesabı 

İBAN : TR960006400000275001968949

KONSOLOSLUK TEL : +904623262226