GÜRCİSTAN ÖZERK CUMHURİYETİ ACARA BAŞKANI TORNİKE RİZHVADZE BURSA’DA ZİYARETLERDE BULUNDU

GÜRCİSTAN ÖZERK CUMHURİYETİ ACARA BAŞKANI TORNİKE RİZHVADZE BURSA’DA ZİYARETLERDE BULUNDU

Gürcistan Büyükelçisi Giorgi Janjgava, Gürcistan Özerk Cumhuriyeti Acara Başkanı Tornike Rizhvadze Borsası Bölgesi'ne yaptığı ziyareti kapsamında Türkiye Mermer Bölgesi Kafkasya-Gürcistan Dernekleri Federasyonu ve kenti ziyaret etti.

Bursa belediye başkanı Alinur Akta, İnegöl Belediye Başkanı ve başkanı, diğer yerel yönetim temsilcileri, Türkiye'deki çeşitli siyasi partilerin bölge başkanları, vatandaşlar ve aktif olan Gürcü diaspora derneklerinin başkanları ve üyeleri ziyarette hazır bulundu.

Gürcistan Özerk Cumhuriyeti Ajara Başkanı Tornike Rizhvadze  ilk olarakİnegöl Kafkasya Folklor ve Kültür Derneğini ziyaret ederek bölgede faaliyet gösteren diğer Gürcü diaspora teşkilatlarının başkanları ve üyeleriyle toplantı gerçekleştirdi.

Toplantılarda, halklar arası bağların derinleşmesinde diasporanın önemli rolü konuşuldu ve gelecekteki ortak projelerin ve işbirliğinin hayata geçirilmesi ve düzenlenmesine hazır olduklarını ifade edildi.

Türkiye Kafkasya-Gürcüstan Dernekleri Federasyonunun da içinde bulunduğu İnegöl Kafkasya Folklor ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Folklor Festivali Marmarilo Bölgesi Büyükelçiliğinin katılımı ve aktif katılımı ile gerçekleştirildi. Söz konusu etkinliğe, Kutaisi ve Batum başta olmak üzere Gürcistan'dan davet edilen yerel Gürcü diaspora dernekleri ve yaratıcı toplulukları katıldı.

Gürcistan Büyükelçisi etkinlikte konuşurken, Bursa bölgesinde faaliyet gösteren Gürcü derneklerinin faaliyetlerini destekleyen Türk tarafına teşekkür etti.

Gürcistan Büyükelçisi ayrıca festival organizatörlerine ve diaspora temsilcilerine Türkiye'de Gürcü kültürünün popülerleşmesine ve kişilerarası bağlantıların derinleşmesine katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti, faaliyetlerinde başarılar diledi ve teşekkür belgelerini verdi.