GÜRCİSTAN VE TÜRKİYE KÜLTÜR İŞLERİ ORTAK KOMİTESİ'NİN İLK TOPLANTISI İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GÜRCİSTAN VE TÜRKİYE KÜLTÜR İŞLERİ ORTAK KOMİTESİ'NİN İLK TOPLANTISI İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bakan Yardımcısı Nikoloz Aznaurashvili başkanlığındaki Gürcistan Kültür, Spor ve Gençlik Bakanlığı heyeti çalışma ziyaretinde bulundu. Gürcistan ve Türkiye Kültür İşleri Ortak Komitesi'nin ilk toplantısı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı'nın ev sahipliğinde Türk heyetle birlikte gerçekleştirildi.

Ziyarette, Türkiye ile Gürcistan arasında sinema, edebiyat, kültürel miras, sahne ve güzel sanatlar ya da müze/sergi alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi yolları ele alındı.

Taraflar, ortak film yapımı ve görsel alandaki yaratıcı ilişkiler hakkında konuştular. Ayrıca, sahne ve güzel sanatlar enstitülerinin yanı sıra müzeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, uluslararası kitap fuarlarına, edebi festival ve yarışmalara katılım konuları ele alındı. Gürcü ve Türk tarafları somut ve somut olmayan tarihi ve kültürel mirasın koruma, ortak bilimsel ve restorasyon araştırmaları alanında işbirliğini sürdürecek ve bu konuda deneyim alışverişini ve teknik ve uzman desteğini de destekleyecek.

Kültür alanında işbirliğini geliştirme amaçlı söz konusu ziyaret, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’nın Kültür Bakanı ile görüştüğü resmi ziyareti sonrasında cari yılın 1-3 Kasım tarihlerinde planlandı. 

Gürcistan ve Türkiye Ortak Komisyonunun ilk toplantısına Gürcistan'ın Türkiye Cumhuriyeti Acil ve Yetkili Büyükelçisi Nikoloz Aznaurashvili, Gürcistan Ulusal Müzesi Müdür Yardımcısı Giorgi Janjghava, Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Nika Akhalbedaşvili ile birlikte katıldı Gürcistan Kültür, Spor ve Gençliği Orena Tsitsagi, Tiflis'teki Apollo Kutateladze Sanat Akademisi Rektörü Lali Tarimanishvili, Venice International Biennale'de Gürcistan Ulusal Köşkü Komiseri Magda Guruli, Gürcistan Ulusal Sinema Merkezi Film Prodüksiyon Bölüm Başkanı Bachana Odisharia, Müdür Yardımcısı Yazarlar Evi Archil Dzidziguri, Gürcistan'ın İstanbul Başkonsolosu, Alexander Jishkariani, Gürcistan UNESCO Kültürel Mirasları Koruma Ajansı ve Uluslararası Tamar Ketiladze SO İlişkiler Hizmeti Başkanı.