GÜRCÜ KURTARMA EKİBİNDEN 85 İTFAİYECİ ROTASYON İÇİN TÜRKİYE'YE GİTTİ

GÜRCÜ KURTARMA EKİBİNDEN 85 İTFAİYECİ ROTASYON İÇİN TÜRKİYE'YE GİTTİ

İçişleri Bakanlığı acil durum servisine bağlı 85 itfaiyeci, rotasyon amacıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin Adıyaman kentine gitti.

İçişleri Bakanlığı Acil Durumlar Yönetim Servisi'nin verdiği bilgiye göre, şimdiye kadar depremin sonuçlarını tasfiye ve kurtarma çalışmalarını yürüten itfaiye ve kurtarıcıların yerini yeni bir Gürcü itfaiye ve kurtarıcı grubu alacak.

 Aynı zamanda karada çalışan genelkurmay başkanları ve uzman kurtarıcılar da çalışmalarını sürdürüyor.

 Yapılan açıklamada;"Gürcü kurtarma timi, Adıyaman ilinde iki sektörde kurtarma operasyonunu yürütüyor. Saha karargâhı, Adyaman ili harekat kontrol merkezi ile koordineli olarak çalışıyor.

 Yeni Gürcü kurtarıcı grubu, depremden sonra tasfiye ve kurtarma önlemlerinin uygulanması yönünde eğitilmiş itfaiyeci-kurtarıcılardan oluşuyor. Kurtarma ekibi ayrıca modern akustik cihazlar, dronlar, iletişim aracı ve ilgili her türlü özel kurtarma ekipmanı ile donatılmıştır.

 Acil durum yönetimi servisi başkanı Teimuraz Mghebrishvili, Gürcü itfaiyecilerin kurtarma faaliyetlerinin koordinasyonunu bizzat yönetiyor.

 Gürcistan Başbakanı'nın kararına göre, Türkiye Cumhuriyeti'nde meydana gelen depremin yol açtığı sonuçların tasfiye ve kurtarma tedbirlerinde kurtarma ekibi hazır bulunuyor denildi.