CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NEW YORK TA GÜRCİSTAN BAŞBAKANI İLE BİRARAYA GELDİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NEW YORK TA GÜRCİSTAN BAŞBAKANI İLE BİRARAYA GELDİ
Gürcistan Başbakanı Iraklı Gharibaşvili, BM Genel Kurulu ' nda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
Toplantı, BM Genel Kurulu 'nun 76 oturumu kapsamında New York' ta yüz yüze ve genişletilmiş biçimde gerçekleştirildi.
Başbakan, Türkiye 'ye yapılan eyalet ziyaretini bir kez daha hatırlayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan' a yüksek seviyede ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti.
Gürcistan Başbakanı Iraklı Gharibaşvili; Gürcistan' ın en önemli hedefi bölgede barış ve istikrarın desteklenmesi ve ülkenin Kafkasya bölgesinde uzun vadeli barış ve istikrar için barış işlevini yerine getirmeye hazır olması.
Gürcistan Başbakanı ile ABD 'nin Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki katılım anlaşmaya vardığı, Ermenistan vatandaşlarının özgürlüğüne kavuştuğu ve topraklar hakkında haritalar Azerbaycan' a verildiği anlaşmaya değindi. Bu anlaşmanın komşular arasında daha fazla işbirliği için iyi bir zemin olduğuna dikkat çekildi.
Iraklı Garibaşvili, Cumhurbaşkanı Erdoğan ' ın iki ülkenin stratejik ortaklığını derinleştirmek için verdiği özel çabaları vurguladı. Odak, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik bağları genişletme önceliğine odaklandı. Yüksek Düzey Stratejik İşbirliği Konseyi ' nin bir sonraki toplantısının yıl sonuna kadar yapılmasını temenni etti.
Taraflar ticaret-ekonomik ilişkilerin daha da derinleşmesinden bahsetti. Bölgesel önem taşıyan ortak projelerin, Gürcistan ile Türkiye arasındaki etkili stratejik ortaklık, sürdürülebilir kalkınma ve güvenilir ortaklığın iyi bir örneği olduğu kaydedildi. Görüşmede çok amaçlı iş birliğine de dikkat çekti. Tarafların farklı sektörlere dayalı geniş kapsamlı konuları ele aldığı Gürcistan-Türkiye-Azerbaycan üçlü işbirliği biçiminin büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.
Gürcistan Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın Gürcistan' ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine verdiği kişisel desteğin yanı sıra Avrupa ve Avrupa Atlantik entegrasyonu sürecinde de bir kez daha vurgulayarak teşekkür etti.