Ünlü Oyuncu Timur Acar, Sakarya Kartvel Gürcü/Laz Kültür Derneği Başkanlığına Seçildi

Ünlü Oyuncu Timur Acar, Sakarya Kartvel Gürcü/Laz Kültür Derneği Başkanlığına Seçildi
Ünlü Oyuncu Timur Acar, Sakarya Kartvel Gürcü/Laz Kültür Derneği Başkanlığına Seçildi

Sakarya Kartvel Gürcü/Laz Kültür Derneği'nin yönetim kurulu başkanlığından istifa eden Mustafa Kolat'ın ardından, ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Timur Acar, derneğin yeni başkanı olarak seçildi. Kolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kurucusu olduğum ve 6 yıldır büyük bir onur ile yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendiğim Sakarya Kartvel Gürcü/Laz Kültür Derneği'nden istifa ettiğimi kamuoyuna duyururum" dedi.

 Ayrıca, görev süresi boyunca birçok önemli başarıya imza attıklarını belirten Kolat, "6 yılda 160 yıldır yapılamayan birçok şeyi yaptık ve bundan sonraki süreçte de arkadaşlarımın daha güçlü bir şekilde yol alacağına inancım tamdır. Sakarya Kartvel Gürcü/Laz Kültür Derneği başkanlığı görevini üstlenen değerli dostum Sn. Timur Acar'ı tebrik ediyorum. Derneğimizin kuruluşundan bugüne üstlendiği misyonu daha ileriye taşıyacağına inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

Timur Acar Kimdir?

Timur Acar, çocukluğunu Almanya'da geçirdikten sonra, 17 Ağustos 1999 depremi sonrası ailesinin memleketi olan Sakarya'nın Karasu ilçesine yerleşmiştir. Gürcü asıllı olan ailesi, Artvin kökenlidir. Moda Sahnesi'nin kurucuları arasında yer alan Acar, 1999 yılında tiyatroya ilgi duymaya başlamış ve 9 Eylül Üniversitesi'nde eğitim almıştır. "Kurşun Yarası", "Avrupa Yakası" ve "Akasya Durağı" gibi dizilerde yer alarak tanınmıştır. 2013 yılında "Bebek İşi" adlı dizide Murat rolünü canlandırmıştır. Acar, "Kertenkele" dizisinde Kertenkele, Ziya Hoca ve Kara Faruk karakterlerini canlandırmış ve 2. sezon sonunda diziden ayrılmıştır. Tiyatro dışında, müzik tutkusu da başlıca hobileri arasındadır.