RUSYA'YA YÜK TAŞIYAN TÜRK TIR SÜRÜCÜLERİ GÜRCİSTAN'DA MAĞDUR

RUSYA'YA YÜK TAŞIYAN TÜRK TIR SÜRÜCÜLERİ GÜRCİSTAN'DA MAĞDUR

Rusya'ya yük taşıyan Türk tır sürücüleri, Gürcistan'da aylardır alıkonulduklarını ve araçlarının parçalandığını iddia ederek yetkililerden yardım istiyor.

Gürcü polisi tarafından durdurulan tır sürücülerine yapılan uygulamada, bazıları 90 gün, bazıları 40 gün, bazıları ise 30 gündür tır parkında bekletiliyor. Türk tır sürücüleri, araçlarının parçalanması ve kendilerinin mağdur edilmesi nedeniyle maddi ve manevi zorluklar yaşadıklarını belirtiyor. Mağdur olan tır sürücüleri, Türkiye ve Gürcistan yetkililerinden yardım bekliyor.

Rusya'ya yük taşıyan Türk tır sürücüleri, aylardır Gürcistan'da alıkonulduklarını ve bu süreçte araçlarının parçalandığını iddia ederek yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için yetkililerden yardım istiyor. Türkiye'nin farklı illerinden yüklerini alan tır sürücüleri, Sarp Sınır Kapısı'nı geçtikten sonra Gürcü polisi tarafından durdurularak pasaportları alınıyor. Özellikle Rusya'ya Avrupa yükü taşıyan tır sürücülerine yapılan uygulamada, bazı sürücüler 90 gün, bazıları 40 gün, bazıları ise 30 gündür Gürcü tarafındaki tır parkında bekletiliyor.

Bazı tırların kimliği belirsiz kişiler tarafından parçalandığını ve tır içinde direksiyon, ayna, şanzıman gibi bazı parçaların da söküldüğünü kaydeden Türk tır sürücüleri, bu durumun hem maddi hem de manevi olarak kendilerini zor duruma soktuğunu ifade ediyor.

Tır şoförleri, Gürcistan yetkililerinin herhangi bir gerekçe göstermeden kendilerini ve araçlarını alıkoyduğunu belirterek "Aylardır burada mahsur kaldık, araçlarımız parçalanıyor ve biz çaresizce yardım bekliyoruz" dediler.