“OSMAN ÇALIŞKAN: SARP GÜMRÜĞÜNDE ÇÖZÜM YOLLARI BELİRLENDİ"

“OSMAN ÇALIŞKAN: SARP GÜMRÜĞÜNDE ÇÖZÜM YOLLARI BELİRLENDİ"

Sarp gümrük kontrol noktasında çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Gürcistan-Türkiye ticari ve ekonomik ilişkileri, Sarp gümrük kapısındaki kuyrukların giderilmesi için çözüm yolları ve diğer güncel sorunlar ele alındı.

Toplantıya Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Türkiye Cumhuriyeti Sarp Gümrük Kontrol Noktası Müdürü Şenol Alkan, Türkiye Cumhuriyeti Kafkas Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Dairesi Başkanı Ersin Başaran, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Ataşesi Canberk Güzel, DEİK Türkiye-Gürcistan İş Konseyi Başkanı ve Gürcistan Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Osman Çalışkan katıldı.

Toplantının ardından, Türkiye-Gürcistan İş Konseyi Başkanı ve Gürcistan Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Osman Çalışkan, nadines'e yaptığı açıklamada, "Toplantıda özellikle sarp gümrüğünde tır sürücülerinin uzun kuyruklar oluşturmasına neden olan gümrük işlemleri ele alındı. Yaşanan gecikmelerin nedenleri üzerine istişarelerde bulunduk ve çözüm önerileri üzerinde karar alındı. İlk önceliğimiz, komşu ülkemiz Gürcistan ile online sistem çalışmasını başlatmaktı. Bu sistem hayata geçerse, Türk ve Gürcü tır sürücüleri, bekleme yapmadan kısa sürede geçişlerini gerçekleştirebilecekler. Ayrıca, gümrük personeli açığı için bakanlığın personel takviyesi yapılması konusunda gerekli çalışmaların yapılması konusunda karar aldık" dedi.