Erdoğan: Gürcistan'ı da dahil etmeliyiz

Erdoğan: Gürcistan'ı da dahil etmeliyiz

Azerbaycan, kapsamlı bir barış anlaşması için Ermenistan ile müzakerelere başlamayı teklif ediyor.

Aktual.ge'nin haberine göre, açıklama Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Bosna-Hersek ve Karadağ ziyareti sonrasında geldi.

Ermenistan'da kurulan yeni hükümetin bölgeye hayırlı olmasını dileyen Türkiye Cumhurbaşkanı, bölgede yeni, yapıcı yaklaşımlara ihtiyaç olduğunu söyledi:

"Farklılıklara rağmen, birbirinin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygıyı da içeren, güvene dayalı iyi komşuluk ilişkileri geliştirmek sorumlu bir hareket olacaktır. Yakın tarih düşmanlık kaynağı olmamalıdır. Kalıcı barış ve bir arada yaşama için yapıcı adımlar atılmalıdır. Suçlamalar yerine ileriye dönük, gerçekçi yaklaşımlar öne çıkmalı. Bu yönde hareket etmeye hazır olduğunu ifade eden Ermeni hükümeti ile ilişkilerimizi kademeli olarak normalleştirmek için çalışabiliriz."

Erdoğan, şimdi barış ve istikrarı korumamız, ekonomik kalkınma ve bölgesel işbirliği için koşullar yaratmamız gerektiğini kaydetti.

"Azerbaycan, benzer şekilde Ermenistan ile kapsamlı bir barış anlaşması için müzakerelere başlamayı teklif ediyor. Üçlü bildirgede mutabık kalındığı gibi, tüm bölgeyi birleştirmek Güney Kafkasya'yı değiştirmek için yeni fırsatlar yaratacaktır. bu tarihi fırsattan yararlanın.Platformda Türkiye, Azerbaycan, Rusya, İran ve Ermenistan var.Gürcistan'ı da dahil edelim dedik.Platform bu şekilde benimsenirse bölge daha rahat olur diye düşünüyorum çünkü var Bölgede demiryolları ve karayolları yapılması ihtiyacı, bunu Sayın Putin ile görüşmeye karar verdik, İlham Aliyev ile de anlaştık.Bu arada İran'da cumhurbaşkanlığı değişikliği oldu.Bunu İran'ın yeni cumhurbaşkanıyla konuşabiliriz."