GÜRCİSTAN’DA TÜRK YATIRIMLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

GÜRCİSTAN’DA TÜRK YATIRIMLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Gürcistan’da Türk yatırımcılar tarafından yapılan yatırımlara bir yenisi daha eklendi. Batum Alexander Kartveli Uluslararası Havalimanı'nı yenilenen ve kapasitesi iki katına çıkartılan terminal binası gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

TAV Havalimanları tarafından işletilen Batum Alexander Kartveli Uluslararası Havalimanı'nın yenilenen ve kapasitesi iki katına çıkartılan terminal binası,Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet BaşkanıTornike Rijvadze, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Natia Turnava, Büyükelçi  Fatma Ceren Yazgan ve TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener’in katıldığı törenle açıldı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Batum Havalimanı’nda pandemi öncesinde başlattığımız genişletme çalışmalarını sektörümüzü derinden bu zorlu dönemde tamamlayarak hizmete açmaktan mutluluk duyuyoruz.İki ülke arasında yapılan anlaşmayla Hopa’ya da hizmet veren Batum Havalimanı, Türkiye ve Gürcistan arasındaki iyi ilişkilere de katkı sağlıyor. Pandemi nedeniyle yaklaşık bir yıl kapalı kalan havalimanında yolcularımızı yeni terminalde karşılayarak, güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili “Turizm ülkemiz için en önemli sektörlerden biri ve bildiğiniz gibi pandemi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu sektörü olumsuz etkiledi. Pandeminin verdiği zararı azaltmak ve sonrasına hazırlanmak için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız sayesinde ülkemizi uluslararası uçuşlara öngörülenden daha erken açabildik ve gururla söyleyebiliriz ki ünlü Gürcü uçak tasarımcısı Alexander Kartveli’nin adını taşıyan Batum Havalimanı ülkemizde turizmin gelişmesinde önemli bir yer tutacak.İşletmeci TAV’ın pandemi ve ekonomik krize rağmen bu yatırımı bu kadar kısa sürede tamamlaması önemlidir. Şirket yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış törenine katılan Gürcistan Türkiye Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan yaptığı konuşmasında, TAV’ın 17 milyon ABD Doları tutarındaki ek yatırımı sonucu yıllık yolcu kapasitesi bir milyon iki yüz bin kişiye çıkan havalimanının Batum’a ve tüm Gürcistan’a hayırlı olsun dileklerinde bulundu.