"KATLİAMIN İZLERİNİ İSİM DEĞİŞİKLİĞİYLE UNUTTURAMAZSINIZ"

"KATLİAMIN İZLERİNİ İSİM DEĞİŞİKLİĞİYLE UNUTTURAMAZSINIZ"
"KATLİAMIN İZLERİNİ İSİM DEĞİŞİKLİĞİYLE UNUTTURAMAZSINIZ"

Çaybaşı İlçesinde ,Ermeniler in katliamına maruz kalan Müslüman vatandaşların anısına yaptırılan şehitlik anıtının  Belediye’nin aldığı kararla isim değişikliğine Ünye Gazeteciler Cemiyet Başkanı İbrahim Coşkun tepki gösterdi.

Coşkun yaptığı açıklamasında; "Bugünün iş bilmez yönetimi tarafından yapılan bu isim değişikliğiyle katliamın izlerini silemezsiniz" dedi.

Ordu ili Çaybaşı ilçe Kaymakamlığının Çaybaşı Belediye’sine verdiği dilekçesinde  Çaybaşı ilçesinde bulunan Manastır Şehit Anıtının isminin değiştirilerek Tekke Şehitliği konulması talebini değerlendiren Belediye Meclisi, alınan kararı onaylayarak, Manastır Şehitliğinin ismini Tekke Şehitliği olarak değiştirdi.

ŞEHİTLİK ANITININ İSMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİNE

GAZETECİLER CEMİYET BAŞKANI COŞKUN’DAN TEPKİ

Ünye Gazeteciler Cemiyet Başkanı İbrahim Coşkun; yapılan isim değişikliğine; “Ermeni katliamının ve zulmünün  Uluslararası arenada empoze edilerek yalan dolu ve uydurma bilgilerle anlatıldığı bir süreç yaşamaktayız.

Bu süreç devam ederken, Çaybaşı İlçemizde 1919-1922 yılları arasında  bu coğrafyada Ermeniler ve Müslümanlar birlikte yaşamış fakat çıkan Osmanlı-Rus savaşı  sonrası Ermeniler tarafını belli ederek Osmanlıların yanında değil karşısında olmuştur.

Cephede Türkler savaşırken ne yazık ki komşuları tarafından geride bıraktıkları aileleri katledilmişti.Bu katliamın yaşandığı gerçeğini bizler bugün uluslararası arenada anlatmamız gerekirken, bugünün iş bilmez yönetimi sayesinde anıtın ismi değiştirilerek katliamı ve zulmü inkar etmeye çalışmışlardır.” dedi.

Coşkun ayrıca; “2007 Yılında Devletin Valisi,Kaymakamı,bu iktidara mensup Belediye Başkanı  öncülüğünde  halk-devlet işbirliği ile yaptırılan Manastır Şehitliğimiz açılmıştır.Açılış tüm Devlet erkanının yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve Çaybaşı halkının da katılımı ile gerçekleşmişti.

Bu Şehitlik Anıtında  isminin yer aldığı 15 Müslüman vatandaşımız Manastır mevkisinde de yaşamış olan vatandaşlarımızdır. 9 Eylül 1919 tarihli raporda;genel harbe katılan evini ve ailesini geride bırakarak Müslüman Türk erkeklerinin yokluğundan faydalanan Ermeni çetelerinin köyleri basarak yaptıkları büyük katliamlar belgeler ile doğrulanmıştı.Bu vatandaşlarımızın bazılarının kafası kesilip kazığa çakılmış,bazıları da nişan tahtası olarak kullanılmıştır.Müslüman vatandaşlarımızın bunun gibi birçok  zulme  maruz kalarak hayatlarına son verilmişti." dedi.

Coşkun; "Bu vakanın geçtiği alan manastır köyü olduğundan dolayı o günün yöneticileri ve halkın aldığı ortak  karar ile “MANASTIR ŞEHİTLİĞİ” isminin verilmesi uygun görülmüştü.Manastır şehitliği Anıtında  bugün bile şehitleri anma günlerinde çelenk sunumu yapılmaktayken;

Şehitliğin ismini değiştirmek bu katliamın izlerini unutturmaya çalışmaktan başka bir şey değildir.

Bugün Manastır Şehitliğinin adını Tekke şehitliği olarak değiştirebilirsiniz ama bu katliamın,bu zulmün,bu acının izlerini isim değişikliği ile sildirip unutturamazsınız. “dedi.