BEYKOZ ÇAYIR FESTİVALİNDE BATUM RÜZGARI

BEYKOZ ÇAYIR FESTİVALİNDE BATUM RÜZGARI

Beykoz Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen Beykoz Çayır festivalinde Batum rüzgarı esti.

Beykoz Belediyesi tarafından otizm farkındalığı için düzenlenen festivale; Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç, Beykoz Artvinliler Derneği Başkanı ve aynı zamanda Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı Mehmet Uzun ile iki derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.Geceye ayrıca; Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, Deva Partisi Beykoz İlçe Başkanı Av. Hikmet Baki, AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Doğuş haberden edinilen bilgide; Festival Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği ile Beykoz Artvinliler Derneği’nin halk oyunları ekiplerinin muhteşem gösterileri ile başladı. Halk oyunları gösterisi sonrası Elanur Ekin ve Ece İlter Gürcü ve Türkçe olarak iki eseri seslendirdi.  Dernek Başkanları katılımcılara hitap etti. Dernek Başkanları Mehmet Uzun ve Ali Kemal Kılıç yaptıkları konuşmalarda, Beykoz Çayır Festivali’ni Beykoz Yöre Dernekleri olarak özlemle beklediklerini, kültürlerinin gelecek nesillere aktarılması adına oldukça önemli buldukları Çayır Festivali’ni düzenleyen Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve ekibine teşekkür ettiler.

Konuşmalar sonrası Karadeniz yöresinin etkin müzik gruplarından MOLİ ve daha önce Beykoz Çayır Festivali’nde birçok kez sahne alan Salih Yılmaz’da Beykozlularla buluştu.