BÜYÜKELÇİ GİORGİ JANJGHAVA; “DEPREMDE TÜRKİYE'DE 5 GÜRCİSTAN VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ”

BÜYÜKELÇİ GİORGİ JANJGHAVA; “DEPREMDE TÜRKİYE'DE 5 GÜRCİSTAN VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ”

Gürcistan'ın Türkiye Büyükelçisi Giorgi Janjghava milletvekillerini Gürcü diasporasının durumu hakkında bilgilendirdi. Büyükelçi Janjghava;Diyaspora ve Kafkas Sorunları Komisyonu ile Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu Dostluk Grubu'nun internet üzerinden katıldığı ortak oturumunda konuştu.

Gürcistan'ın Türkiye Büyükelçisi Giorgi Janjghava ; “Deprem sonucu Türkiye'de 5 Gürcistan vatandaşımız hayatını kaybetti. 40 vatandaş tahliye edildi. Halen bölgede 200 Gürcü görevlimiz bulunuyor.” Dedi.

Büyükelçi ayrıca, "Kurtarıcılarımız hala bölgede ve acil durum modunda çalışmak zorundayız" dedi.

Diaspora ve Kafkasya Komitesi Başkanı Beka Odisharia , Türkiye'ye gönderilen insani kargo için Başbakan Irakli Gharibashvili'ye teşekkür etti. Komite başkanı, çalışmaları için Gürcistan'dan ayrılan kurtarıcılara da teşekkür etti.

Beka Odisharia'nın ;"Bugün elbette Gürcülere veya Türklere yardım etmemizin bir önemi yok. Gürcistan halkı, yetkililer Türk yetkililerin son 30 yıldır Gürcistan'a ilk yardımı yaptığını unutmasın. Beka Odisharia, " Kendimizi bu zor durumda Türk halkının yanında olmayı zorunlu görüyoruz " dedi.