TORUN; “İKTİDAR KARADENİZ’İN KADERİYLE OYNUYOR“

TORUN; “İKTİDAR KARADENİZ’İN KADERİYLE OYNUYOR“

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun NadiNews'e yaptığı açıklamasında; iktidarın bugüne kadar verdiği sözlerin çoğunu gerçekleştiremediği gibi Karadeniz’i  İç Anadolu’ya bağlayan Ünye-Akkuş yolu ile ilgili de henüz bir çalışma başlatılmamasını; “İktidar Karadeniz’in kaderiyle oynuyor” diyerek eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun; 18 yıldır iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisinin Karadeniz ile alakalı şimdiye kadar somut değil de hep soyut projelerle halkı oyalamaya çalıştığını belirtti. Torun açıklamasında; “İktidar 18 yıldır İç Anadolu bölgesini Karadeniz’e bağlayan en önemli yol olan Ünye-Akkuş-Niksar karayolu için sadece seçimlerde verilen sözlerle gündeme alındığını ne yazık ki bugünde görmekteyiz.

 İktidar Partisinin milletvekilleri ve Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş dahil olmak üzere yaptıkları açıklamalarında bu yolun yatırım programına alınması durumunda ihalesinin yapılacağını belirtiyorlar. Ancak, şimdiye kadar halk için hayati öneme sahip bu yolla alakalı hiçbir somut çalışmanın yapılmadığını gördük.

Bugüne kadar tarafımdan Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığına verdiğim soru önergeleri yazılı olarak cevaplanmış ancak herhangi bir çalışma başlatılmamıştır. Verilen yazılı cevaplarda da bütçeyi gerekçe sunarak muallak yanıtlarla geçiştirilmiştir.”dedi.

Torun ayrıca; “Karadeniz’in kaderini bağlayan, her seçim öncesi yapılacak diyerek seçim vaadi olarak kalan bu denli önemli bir yolun şimdide bütçe gerekçe gösterilerek muallak cevaplarla geçiştirilmesi iktidarın Karadeniz’in kaderiyle oynadığını göstermektedir.” dedi.