TRABZON GÜRCİSTAN BAŞ KONSOLOSU NİCOLOZ IASHVİLİ; “FRANSA'DAKİ GÜRCÜ ASILLI VATANDAŞLAR İLE TÜRKİYE'DEKİ GÜRCÜ VATANDAŞLAR BİRBİRLERİNE ÇOK BENZİYOR”

TRABZON GÜRCİSTAN BAŞ KONSOLOSU NİCOLOZ IASHVİLİ;  “FRANSA'DAKİ GÜRCÜ ASILLI VATANDAŞLAR İLE TÜRKİYE'DEKİ GÜRCÜ VATANDAŞLAR BİRBİRLERİNE ÇOK BENZİYOR”

Ünye Acara Gürcü Derneği, Trabzon Gürcistan Yeni Baş Konsolosu Nicoloz Iashvili ve Konsolos Irakli Tsıbadze  ve Ordu, Fatsa Gürcü Dernek Başkanları ve Ünye Acara Gürcü Derneği üyelerinin katıldığı bir tanışma organizasyonu düzenledi.

Yemeğe Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Irfan Akar, Ünye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Coşkun gibi Ünye'nin tanınmış isimleri de katıldı.

Geceye ev sahipliği yapan Ünye Acara Gürcü Derneği Başkanı Serdar Kocaoğlu ve Derneğin Kurucusu Başkanı Mehmet Ali Gürsoy, yaptıkları konuşmalarda misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür ettiler ve başkonsolos ve konsolos ekibine de ayrıca teşekkür ettiler.

Gürcistan'ın Trabzon başkonsolosu Nikoloz Iashvili, Ünye'de düzenlenen Acara Gürcü Derneği'nin tanışma yemeğinde bir konuşma yaptı. Iashvili, yaptığı konuşmada birçok ülkede görev yaptığını ve Fransa'daki Gürcü asıllı vatandaşlar ile Türkiye'deki Gürcü vatandaşlarının birbirlerine çok benzediğini belirtti. Bu benzerliğin en önemli belirtisinin, dillerindeki eski Gürcü lehçesini konuşmaları ve geleneklerine sahip çıkmaları olduğunu vurguladı.

Gürcistan'ın Trabzon başkonsolosu Nikoloz Iashvili, ayrıca Gürcistan ve Türkiye arasındaki dostluğun pekiştirilmesinde bu tarz organizasyonların önemli olduğunu belirtti.

Geceye katılan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı da Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen ve yakın zamanda göreve başlayan Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nıkoloz Iashvılı ile tanışma ve kaynaşma yemeğini düzenleyen Dernek Başkanımıza ve Dernek Kurucu üyelerimize teşekkür ediyorum. Düzenlenen bu organizasyonla Sayın, konsolosa ilçemizi anlatma fırsatı bulduk.” Dedi.