“DİYARBAKIR ANNELERİNE SAHİP ÇIKMAK,TEK SİYASİ PARTİNİN DEĞİL TÜM SİYASİ PARTİLERİN MESELESİDİR”

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Genel Başkan Yardımcıları, Genel İdare Kurulu Üyeleri, Merkez Karar Kurulu üyeleri, İl ve ilçe başkanlarından oluşan geniş katılımlı bir heyet ile Diyarbakır HDP İl Binası önünde evlatlarını bekleyen “Diyarbakır Annelerini” ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Diyarbakır annelerine sahip çıkmak tek siyasi partinin değil tüm siyasi partilerin meselesi olmalı “diyerek Diyarbakır Annelerinin yanında olduklarını belirtti.

Uysal yaptığı konuşmasında; “Büyük cesaret örneği göstererek PKK terör örgütüne karşı evlatları çalınan anneler olarak kıymetli annelerimize sizlerin huzurunda Demokrat Parti olarak saygılarımızı sunuyorum.Esas sözün sahibi annelerimizdir.Biz burada onların acılarını paylaşmak hasretlerinin bir an önce bitmesi için ortaya koydukları iradeyi büyütmek adına buradayız.”dedi.

Uysal ayrıca; “Demokrasi,Cumhuriyet cesur insanların rejimidir. 1 kişi 10 kişiyi,10 kişi 100 kişiyi cesaretlendirdiği gibi bugün burada ortaya koydukları iradeyle terör örgütüne ve onun destekçilerine karşı büyük bir mücadele başlattılar.Bizler insanların arasına örülmüş duvarları yıkmak için buradayız. Siyasi partiler terör örgütlerine değil millete sırtını dayar.Bizler Demokrat Parti olarak irademizi beyan ediyoruz.”dedi.

Enginyurt; “Biz HDP’nin ayağına gelmedik. Onurlu Duruş gösteren Kürt Annelerimizin ayağına geldik”

Ziyarette konuşma yapan Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise; “Ben Ordu Milletvekili olarak Karadeniz’deki tüm hemşerilerimizin selamını annelerimize getirdim.Bugün burada olmak bizim için çok önemli.Bu gecikmiş bir ziyaret değil.Bizler mecliste annelerimizi konuşarak sürekli desteğimizi ortaya koyduk.Bugün biz buraya HDP’nin ayağına gelmedik,HDP’ye ağlamaya gelmedik.Biz onurlu dik duruş gösteren Kürt annelerinin yanında olmaya geldik.

HDP’nin ayağına gidilmez diyenlere de buradan bir çift laf söylemek istiyorum.Burada kimse HDP’nin ayağında değil.Genel Başkanımızın da dediği gibi birileri korkup yatağın altında saklanırken Annelerimiz biz buradayız demişlerdir.Devletten evlatlarını istiyorlar HDP’den değil.”dedi.