Türkiye’nin ve NATO'nun savaş gemileri Batum’a demirlendi

Türkiye’nin ve NATO'nun savaş gemileri Batum’a demirlendi

Türkiye’nin ve NATO’nun savaş gemileri Batum’a geldi. Gürcistan’daki Batum Limanı’na tatbikat için gelen ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu NATO’ya ait 5 savaş gemisi demirledi.

Gürcistan’ın İçişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamaya göre, Gürcistan’ın Batum kentinde bulunan Batum Limanı’na tatbikat için gelen ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu NATO’ya ait 5 savaş gemisi demirlendi. Bakanlık, İspanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye’den savaş gemilerinin limana demirlediğini bildirdi. Gemiler için düzenlenen karşılama töreninde Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Tornike Rijvadze, Gürcistan İçişleri Bakanlığı Sınır Polisi Sahil Güvenlik Dairesi Müdürü Ramaz Papidze ve diğer yetkilileri yer aldı.

Gemilerin Gürcistan kara sularında Sahil Güvenlik Dairesi ile birlikte tatbikatlar düzenleyeceği kaydedildi. Tatbikat ile hedeflenenin Gürcistan donanması ile NATO arasındaki etkileşimi, uyumluluk düzeyini ve Gürcistan’ın savunma yeteneklerini artırmak olarak belirtildi.