UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI KULEBA’DAN GÜRCİSTAN’A TEŞEKKÜR

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI KULEBA’DAN GÜRCİSTAN’A TEŞEKKÜR

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani ve Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok ile görüştü. Görüşmede, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliği ele alındı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, dün Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani ve Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kuleba, Twitter hesabından görüşmeye ilişkin yaptığı paylaşımda, mevkidaşlarına Rusya’nın Ukrayna sınırındaki tehlikeli askeri faaliyetlerine ilişkin bilgi verdiğini kaydetti.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI KULEBA’DAN GÜRCİSTAN’A TEŞEKKÜR

Bakan Kuleba, Gürcistan’a ülkesiyle gösterdiği dayanışma için teşekkür etti. Gürcistan Dışişleri Bakanı Zalkaliani ise Ukrayna’nın doğusundaki duruma ilişkin endişelerini dile getirerek; uluslararası toplumun katılımının, bölgede tansiyonun düşürülmesindeki önemi konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

“HOLLANDA’NIN UKRAYNA’YA DESTEĞİ SÜRECEK”

Kuleba, Hollanda Dışişleri Bakanı Blok ile görüşmesinde, ülkesine verilen destek için teşekkür ederek, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi toplantısını dört gözle beklediklerini ifade etti. Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok da görüşmede Ukrayna’nın doğusunda artan tansiyonu ele aldıklarını belirterek, Hollanda’nın Ukrayna’nın egemenliğine desteğinin süreceğini vurguladı. Konuyu AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısında görüşeceklerini aktaran Blok, “Ukrayna yalnız değildir.” dedi.