Doğu Türkistanlılar, Perinçek hakkında yeni dava açıyor

Doğu Türkistanlılar, Perinçek hakkında yeni dava açıyor
Doğu Türkistanlılar, Perinçek hakkında yeni dava açıyor

Türkiye’de, Çin yanlısı açıklamaları ile gündemden düşmeyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, çıktığı TV programlarında Uygur Türklerine yönelik iftiraları dolayısıyla hakkında açılan davaların sayısı günden güne artıyor.

Son olarak Perinçek tarafından “terörist” olmakla suçlanan ve hedef gösterilen Uygur Türkü Nursiman Abdurreşit’in de Perinçek’e dava açacağı öğrenildi. TCK’ya göre iftira suçu işleyen Perinçek’e suç duyurusunun yanı sıra manevi tazminat davası da açılacağını bildiren Nursiman Abdurreşit’in Avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan süreç ile ilgili gelişmeleri Kırım Haber Ajansına aktardı.

Doğu Perinçek bir kez daha Doğu Türkistan konusunda haddini aştı. Doğu Türkistanlılara karşı iftira ve yalanlarına aralıksız bir şekilde devam eden, uzun yıllardır adeta Çin ve Rus sözcülüğüne soyunan Doğu Perinçek hakkındaki suç duyurularına yenisi eklendi. Doğu Türkistan’da yapılan insan hakları ihlalleri karşısında hak arayışını sürdüren Uygurlara yönelik skandal açıklamaları nedeniyle Perinçek’e dava açan yeni isim ise Nursiman Abdurreşit oldu. Nursiman Abdurreşit, 27 Oca 2021 tarihinde İYİ Parti Meclis Grubu aracılığıyla, TBMM’de Doğu Türkistan’daki ailesinden haber alamadığını anlattı. Bunun üzerine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk kanalındaki canlı yayında, Abdurreşit’i terörist ilan etti. Perinçek’e karşı hukuk mücadelesi hazırlığındaki belirti.