ÜNYE ACARA GÜRCÜ DERNEĞİ BAŞKANI ÜTÜ; “AMACIMIZ BİRLİĞİMİZİ KORUMAK”

ÜNYE ACARA GÜRCÜ DERNEĞİ BAŞKANI ÜTÜ; “AMACIMIZ BİRLİĞİMİZİ KORUMAK”

Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği, düzenlediği kahvaltı programında üyeleriyle bir araya geldi.

 Dernek binasında düzenlenen etkinliğe,Ünye’de yaşayan Gürcü kökenli iş adamları ve dernek üyelerinin yanı sıra basın mensupları da katıldı.

Gürcü yemeklerinin de ikram edildiği kahvaltı programında dernek Başkanı Mehmet Ütü, dernek faaliyetleri anlatarak yeni yılda hedeflenen çalışmaları paylaştı. Ütü yaptığı konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek; “Biz 14 ay önce dernek başkanlığı görevini devraldık. Kongremizi gerçekleştirdik. Pandemi’den dolayı kongremizi çok geniş katılımlı yapamadık. Biz göreve geldiğimizde, ‘Ünye’de kardeşler topluluğu, kardeşlik oluşturacağız’ dedik. Yönetim, denetim ve Yüksek İstişare Kurulu üyelerimizle bu kardeşliği oluşturduğumuza inanıyorum” dedi.

Gürcistan’la ilişkilerimiz iyi…
Gürcistan hükümeti ile iyi ilişkiler içinde olduklarını ifade eden Ütü, “Biz burada Gürcüce ders veriyoruz. Gürcü dilini öğretmek için Halk Eğitim Müdürlüğü ile güzel bir program yapacağız. Bizim Gürcü hükümetiyle de, Başkonsolosluk ve Büyükelçiliklerle de ilişkilerimiz iyi. Her zaman görüşüyoruz. Bir kimsenin sıkıntısı olsa çözüyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Ütü ayrıca; "Bizler derneğimizde yaptığımız etkinlikler ve verdiğimiz kurs hizmetleriyle Gürcü Kültürünü ileriki nesillere taşımayı hedefliyoruz.Birlik ve beraberlik unsuru çerçevesinde yürüttüğümüz dernek faaliyetlerimize katılımın artması bizleri daha da mutlu etmekte.” Dedi.

Dernek Başkanı Mehmet Ütü ayrıca, Aralık ayında yapılan kongrede oluşan yeni yönetim listesini gazetecilerle paylaşarak 2022 yılı faaliyetlerine başladıklarını belirtti.