ERMENİSTAN ÜÇ GÜN BOYUNCA "ŞARAP TURİZMİNİN DÜNYA BAŞKENTİ" OLACAK

ERMENİSTAN ÜÇ GÜN BOYUNCA "ŞARAP TURİZMİNİN DÜNYA BAŞKENTİ" OLACAK

Dünya Şarap Turizmi Forumu 11-13 Eylül tarihleri ​​arasında Ermenistan'da düzenlenecek. Ermenistan Ekonomi Bakanlığı Turizm Komitesi Uluslararası İşbirliği Dairesi Başkanı Sona Hovhannisyan ve Ermenistan Bağcılık ve Şarapçılık Vakfı Başkanı Zaruhi Muradyan, düzenlenen basın toplantısında yaklaşan etkinliğe ilişkin detayları aktardı.

Konferansa Portekiz, Japonya, Arjantin, Hindistan ve diğer ülkelerden uzmanların da aralarında bulunduğu 36 ülkeden 100'den fazla uzman katılacak.

Forumun amaç ve hedefleri öncelikle eşsiz Ermeni şaraplarının ve geleneklerinin tanıtılması ve tabii ki uluslararası temaslar yoluyla şarap turizminin teşvik edilmesidir. Katılımcılar Ermeni şarap imalathanelerini, Areni gibi antik mağaraları ve şarap müzelerini ziyaret edebilecek. Programda ustalık sınıfları, kültürel etkinlikler yer alıyor.

Konferans, uluslararası bağları güçlendirecek ve Ermeni şarapları konusunda farkındalık yaratacak, bu da ülkede şarap turizminin gelişmesinde önemli bir adım olacak. Ermenistan, zengin mirasını sergileyerek üç gün boyunca "dünyanın şarap turizminin başkenti" olacak.

Konferansın düzenlenmesi, Ermenistan'ın eşsiz mirasını ve yeteneklerini dünya sahnesinde duyurmasına olanak tanıyacak. Konferans, Ermenistan'a şarapçılık geleneklerini sergilemek, uluslararası bağlar kurmak ve ülkenin dünya şarap haritasındaki konumunu güçlendirmek için eşsiz bir fırsat verecek.