GÜRCİSTAN'DAN ALMANYA'YA TOKAT GİBİ YANIT: 'BATI'NIN SÖMÜRGESİ DEĞİLİZ!

GÜRCİSTAN'DAN ALMANYA'YA TOKAT GİBİ YANIT: 'BATI'NIN SÖMÜRGESİ DEĞİLİZ!

Gürcü Rüyası Partisi milletvekili Irakli Kadagişvili, Alman Federal Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyelerinin Gürcistan'a yönelik eleştirilerine sert bir yanıt verdi. Kadagişvili, Gürcistan'ın bağımsız bir ülke olduğunu ve Batı'nın bir sömürgesi olmadığını belirterek, Tiflis'in kendi stratejik hedefleri doğrultusunda ilerlediğini söyledi. Alman milletvekillerinin eleştirilerini klişe olarak nitelendiren Kadagişvili, eleştiri yapanların Gürcistan'ın stratejik hedeflerine saygı duymaları gerektiğini vurguladı.

Kadagişvili, Gürcistan'daki demokrasi seviyesini eleştirenlerin, önce diğer ülkelerde neler olup bittiğine bakmaları gerektiğini de ifade etti. Alman vekiller, Gürcistan hükümetinin Avrupa Birliği yolunda ilerleyişini eleştirerek, mevcut siyasi gidişatın Gürcistan'ın AB üyelik sürecini tehlikeye attığını ve 'Yabancı Nüfuzun Şeffaflığı' yasasının sivil toplumu zayıflattığını savunmuştu.

Kadagişvili ise bu eleştirilere karşılık olarak, Gürcistan'ın sömürge statüsüne sahip bir ülke olmadığını vurguladı ve demokrasiyi eleştirenlerin kendi ülkelerinde olup bitenlere bakmadan Gürcistan'ı eleştirmemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, Gürcistan'ın bağımsız bir devlet olarak hareket ettiğini ve bu stratejik hedeflerin herkes tarafından saygı görmesi gerektiğini belirtti.

Son olarak, Kadagişvili, Gürcistan’ın diğer aday ülkelerle kıyaslandığında demokrasi açısından daha iyi bir durumda olduğunu ancak Gürcistan üzerindeki jeopolitik baskılar nedeniyle farklı bir muamele gördüğünü ifade etti.