GÜRCİSTAN-TÜRKİYE ARASINDAKİ ANLAŞMA TÜRK HAMMADDELERİNİN AB PAZARINA İHRAÇ YOLUNU AÇIYOR

GÜRCİSTAN-TÜRKİYE ARASINDAKİ ANLAŞMA TÜRK HAMMADDELERİNİN AB PAZARINA İHRAÇ YOLUNU AÇIYOR

Gürcistan ile Türkiye arasında yapılacak yeni anlaşma ile Türk hammaddelerinin serbest ticaret yoluyla AB pazarına ihraç edilmesi mümkün olacak

Gürcistan'ın Türkiye'deki Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, Gürcistan ile Türkiye arasındaki yeni anlaşmanın Türkiye'den Gürcistan ekonomisine yatırımları teşvik edeceği, ortak şirketler kurulmasına ve yeni istihdam yaratılmasına yardımcı olacağı belirtildi.

Büyükelçilikten yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu, Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması ile oluşturulan Ortak Komite'nin İkinci Serbest Ticaret Protokolü'ndeki N1 / 2016 Kararını 10 Şubat'ta onayladığı ve kararın Türk ve Gürcü işletmelerine AB pazarına ortak ihracatı artırmaları için ek fırsatlar sunacağı belirtildi.

Gürcistan Türkiye Büyükelçisi Giorgi Janjgava  yaptığı açıklamasında; "Bu anlaşma aynı zamanda Türk hammaddelerinin serbest ticaret rejimi altında Gürcistan'daki AB pazarına ihracatını da öngörüyor. Anlaşma, AB'ye ihraç edilebilecek ürün yelpazesini artıracak ve buna göre hem Gürcü hem de Türk işletmeler kârlı kalmaya devam edecek. Aynı zamanda, anlaşmanın yürürlüğe girmesi, Türkiye'den Gürcistan ekonomisine yatırımları teşvik edecek, ortak şirketlerin kurulmasına ve yeni istihdam yaratılmasına katkıda bulunacaktır " dedi.