AKAR; “GÜRCİSTAN - ÜNYE TİCARET HATTINI GÜÇLENDİRMELİYİZ”

AKAR; “GÜRCİSTAN -  ÜNYE TİCARET  HATTINI GÜÇLENDİRMELİYİZ”

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı irfan Akar ve yönetim kurlu üyeleri çeşitli temaslar için Gürcistan’da.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar ve yönetim kurlu üyeleri Gürcistan ziyareti kapsamında ilk olarak Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğinde bulundular.

Akar ziyaretler kapsamında yaptığı değerlendirmesinde; “Ünye’de  üretilen bazı ürünlerin Gürcistan’da pazarını olduğunu biliyorduk , Gürcistan para birimi olan larinin  Türk lirası karşında değer kazanmasıyla birlikte Gürcistan’a ihracat yapılması için bir fırsat doğdu. Yönetim kurulu üyelerimizle bu pazarda saha çalışması yaparak incelemelerde bulunmak için Gürcistandayız.İlk ziyaretimizi Gürcistan Türkiye Büyükelçisi Ali Kaan ORBAY’a gerçekleştirdik.” dedi.

Başkan Akar ayrıca; “Ziyaretimizde Gürcistan Türkiye Büyükelçisi Ali Kaan ORBAY ile iki ülke arasındaki işbirliklerini değerlendirdik. Ayrıca heyet Ticaret Müşaviri Ahmet Darçın ı ziyaret ederek Gürcistan’da yapmayı planladığımız ticari faaliyetlerle ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Ayrıca Gürcistan’da yatırım yapan hemşerilerimizi ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunarak Gürcistan-Ünye ticaret hattını güçlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Başkan AKAR’a  ayrıca Başkan Yardımcısı Hasan YAĞCI, Disiplin Kurulu Başkanı Fatih Mehmet KESKİN ve Meclis Üyesi Ümit ÖZKAN eşlik ettiler.