GÜRCİSTAN, TÜRKİYE VE AZERBAYCAN DIŞ İLİŞKİLER KOMİTELERİNİN ÜÇLÜ TOPLANTISI TİFLİS'TE YAPILDI

GÜRCİSTAN, TÜRKİYE VE AZERBAYCAN DIŞ İLİŞKİLER KOMİTELERİNİN ÜÇLÜ TOPLANTISI TİFLİS'TE YAPILDI

Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye Parlamentolarının Dış İlişkiler Komitelerinin 8. Toplantısı başkent Tiflis'te gerçekleşti.

Gürcistan Parlamentosu komisyon başkanı Nikoloz Samkharadze, dünyada yaşanan süreçleri, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığını, Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü, bölgedeki güvenlik meselelerini ele alırken Bakü-Tiflis-Ceyhan petrolü, Bakü-Tiflis'i ele aldı. -Erzurum doğalgaz boru hatları, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu, Orta Koridor ve Karadeniz denizaltı kablo projelerinin önemi hakkında detaylı bilgi verdi. Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye arasındaki üçlü işbirliğinin genişletilmesi ve daha da güçlendirilmesinde parlamentoların rolüne dikkat çekti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Uluslararası İlişkiler ve Parlamentolar Arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Samad Seyidov bir konuşma yaparak, geçen yıl Şuşa'da gerçekleştirilen 7'nci toplantının önemine bir kez daha dikkat çekti. 7. toplantıdan bu yana yıl boyunca Azerbaycan'ın kurtarılan topraklarında çok sayıda inşaat ve restorasyon çalışması yapıldığını söyledi. Şu anda Zangezur koridorunun inşaatının devam ettiği kaydedildi. Azerbaycan'ın bölgede barışı tesis etmek ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için çabalarını sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyon başkanı Akif Çağatay Kılıç, öncelikle Azerbaycan ve Gürcistan hükümetlerinin liderlerine doğal afetten etkilenen insanlara afetin sonuçlarının ortadan kaldırılmasında sağlanan destek ve yardım için teşekkür etti

  1. Çağatay Kılıç, bölgede ve bölgede yaşanan süreçlere değinerek, meclis işbirliğinin rolüne dikkat çekti.

Görüşmelerde, üç ülke arasındaki işbirliği ve stratejik ortaklık ilişkilerinin geliştirilmesinin bölgede barış ve güvenliğin tesisine hizmet edeceği özellikle vurgulandı.