METRUK BİNADA SAĞLIK HİZMETİNE VATANDAŞTAN TEPKİ!!

METRUK BİNADA SAĞLIK HİZMETİNE VATANDAŞTAN TEPKİ!!

Ordu İli Ünye ilçesine bağlı Yenikent mahallesi sakinleri, sağlık hizmetlerinin metruk bir binada verilmesine tepki göstererek  yetkililere seslendi.

Ordu ilinin büyükşehir olması ile birlikte belde statüsünü kaybederek mahalle statüsüne geçen Yenikent  beldesinde yaşayan vatandaşlar, şimdi ise sağlık evinin bakımsızlıktan çürümeye terk edilmesine isyan ediyorlar.   
Belediyelerinin  kapatılmasıyla  birlikte bir çok hizmetten yoksun kaldıklarını söyleyen  mahalle sakinleri; ilk önce sağlık evlerinde kadrolu ebelerinden  olduklarını , şimdi ise haftanın yarım günü mobil sağlık hizmetleri aldıkları sağlık evinin bakımsızlığını görmeyen yetkileri  Allah’a havale ettiklerini  belirttiler.  
Yenikent   Mahalle sakinleri yaşadıkları mağduriyeti Nadinws haber partalımıza ileterek; “Mahallemizde bulunan sağlık evinin bakımsızlıktan her tarafı çürümekte; haftanın  yarım günü burada sağlık hizmeti alıyoruz. Binada elektrik yok,  ısınma sorunu var ve her taraf pislik içinde…Biz bu sorunumuzu Muhtarımıza  anlattık. Muhtarımız konuyu İl Sağlık Müdürlüğüne kadar taşıdı ancak muhtarımıza ödenek olmadığını belirtmişler.
Biz vatandaş olarak mikrop kaparız diye buraya girmekten korkuyoruz. Ödenek yok diyenler gelip görsün muayene olabilecekler mi, baksınlar.Biz 30 yıl önce yapılan sağlık evinin yerine yenisini istemiyoruz ,mevcut binayı çürütmesinler bakımını yapsınlar.Bizim sesimizi duyanda, bize sahip çıkanda  yok’  dediler.