GÜRCİSTAN VATANDAŞLIĞI ALMA PROSEDÜRLERİ BASİTLEŞTİRİLDİ

GÜRCİSTAN VATANDAŞLIĞI ALMA PROSEDÜRLERİ BASİTLEŞTİRİLDİ

Yurt dışında yaşayan yurttaşlar için Gürcistan vatandaşlığı alma prosedürleri basitleştirildi.

Gürcistan Adalet Bakanı Rati Bregadze'nin hükümet toplantısının bitiminden sonra düzenlediği basın açıklamasında ; Gürcü vatandaşlığı almak isteyen bir kişinin Devlet Hizmetleri Geliştirme Ajansına vatandaşlık başvurusunda bulunması ve Gürcü dilinde uygun sınavı geçmesi gerektiğini belirtti.

 

Ayrıca, Gürcistan vatandaşlığının kazanılması için yapılan başvurudan sonra olumsuz yanıt alınması halinde, vatandaşlığın kazanılması için yeniden işlem başlatma süresi bir yıldan 6 aya indirilir.

Bir diğer değişiklik de uluslararası yükümlülüklerimize ilişkindir. Özellikle Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin verdiği taahhüde göre vatansız kişilerin Gürcistan'da vatandaşlık alabilmesi için 10 yıllık ikamet süresi 5 yıla indirilecek.

Bildiğiniz gibi, Gürcistan topraklarında yaşayan ve herhangi bir ülkenin vatandaşlığına sahip olmayan kişiler Gürcistan vatandaşlığı alabilmektedir. Şimdiye kadar 10 yıl Gürcistan'da yaşamaları gerekiyordu ve parlamento tarafımızdan sunulan yasama girişimini kabul ettikten sonra 5 yıl yaşamaları gerekecek" dedi .