Zelenskiy'den müzakere açıklaması

Zelenskiy'den müzakere açıklaması

İstanbul'daki Rusya-Ukrayna müzakeresine dair Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy açıklama yaptı. Zelenskiy, görüşmeden gelen ilk izlenimlerin olumlu olduğunu söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ve Ukraynalı heyetlerin İstanbul’da yaptığı müzakere için bu yorumu yaptı. Dünyanın gözü kulağı Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan çatışmanın İstanbul’da kurulan diplomasi masasında son bulup bulmayacağındaydı. O görüşmeden kısmi ateşkes kararı çıktı. Ancak Ukrayna cephesi temkinli, kalıcı bir güvenlik talep ediyor.

Ukrayna lideri ayrıca müzakerelerin Rusya'ya yönelik yaptırımları etkilememesi gerektiğini vurgulayarak  “Elbette Ukrayna müzakereleri destekliyor ve müzakere sürecini gerektiği ölçüde devam ettirecek. Sonuca güveniyoruz. Kendimiz, ülkemiz, egemenliğimiz ve halkımız için gerçek bir güvenliğe sahip olmalıyız. Rus birlikleri işgal altındaki toprakları terk etmelidir. Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğü garanti altına alınmalıdır. Egemenlik ve toprak bütünlüğü hakkında herhangi bir taviz olmadı olmayacak. Ülkeler belirli müzakerelerin Rusya’dan yaptırımların kaldırılmasını etkileyeceğini varsaymamalı. Yaptırımlar savaş bitene kadar, bize ait olan her şeyi geri getirene ve adaleti yeniden tesis edene kadar kaldırılmamalı. Aksine yaptırımlar daha da güçlenmeli." açıklamasını yaptı.