GÜVENLİ RALLİ İÇİN TOPLANTI DÜZENLENDİ

GÜVENLİ RALLİ İÇİN TOPLANTI DÜZENLENDİ

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran 'ın önderliğinde, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve TÜRKSOY' un düzenlediği çalışma toplantısı büyükelçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda “İpek Yolu Araba Rallisi 2022 ′′ organizasyon detayları istişare edildi.  Ayrıca Raleigh ve ev sahibi ülkelerin diplomatik misyonlarının liderlerinin de katıldığı toplantıda taraflar, etkinliğin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için gerekli tedbirleri ve örgütsel süreçteki zorlukları ele aldı.

Gürcü Büyükelçisi Giorgi Janjgava gerçekleştirilen toplantıyla alakalı yaptığı açıklamasında;′′ İpek Yolu Araba Rallisi 2022 ′′  birkaç aşamada hayata geçirilecek.Almanya ' da yaklaşık 12 bin km güzergah başlayacak, Avrupa ülkeleri, Türkiye, Gürcistan ' ı Kafkasya ve Orta Asya ' dan geçerek Moğolistan ' da sona erecek. Buna ek olarak, katılımcı ve ülkeleri ağırlamak için miting kapsamında çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek.” Dedi.

Son olarak gerçekleştirilecek organizasyonun,UNESCO, WDR, EURONEWS, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri ve Kültür Bakanlığı, ′′ Türksoy ", Türkiye Kamu Yayıncısı ′′ TRT ′′  tarafından desteklendiği belirtildi.