Başbakan Gakharia; “Karabağ ateşkesi sevindirici”

Başbakan Gakharia; “Karabağ ateşkesi sevindirici”

Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırmasının ardından başlayan Karabağ savaşında başından beri tarafsızlığını koruyan Gürcistan Hükümeti ateşkesten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karabağ’da Ermenistan ve Azerbaycan arasında çıkan savaşın ardından Gürcistan Hükümeti hava sahalarını kapatarak tarafsız olduğunu duyurmuştu.Savaşın Gürcistan seçimlerine denk gelmesine ve Gürcistan’da yaşayan ermeni vatandaşların tepkilerine rağmen Gürcistan Başbakanı Giorgia Gakharia tarafsızlığını korumuştu.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Karabağ ateşkesinin imzalanmasının ardından telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başbakan Gakharia görüşmelerin ardından yaptığı açıklamasında;, Gürcü ve Ermeni mevkidaşları ile Karabağ'daki durum hakkında konuştuklarını, tam teşekküllü ateşkes anlaşmasına varmanın önemini vurguladıklarını ve uygulama boyunca olumlu dinamiklerin korunmasını umduklarını belirtti.

Başbakan Gakharia ayrıca; ülkeler arasında Dağlık Karabağ'daki askeri çatışmayı sona erdirmek için varılan anlaşmanın tam teşekküllü bir çatışma çözüm sürecini kolaylaştıracağını ümit ederek Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki diyaloğu desteklediğini ifade etti.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabishvili ise yaptığı sosyal medya paylaşımında trajik bir savaşın sona ermesine yanıt olarak, Kafkasya'da artık yeni bir dönemin başladığını belirtti.