BELARUS DEVLET BAŞKANININ ABHAZYA’YI ZİYARETİ GÜRCİSTAN’I KIZDIRDI

BELARUS DEVLET BAŞKANININ ABHAZYA’YI ZİYARETİ GÜRCİSTAN’I KIZDIRDI

Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko’nun  Abhazya'yı ziyareti Gürcistan hükümeti tarafından tepkiyle karşılandı.

Gürcistan toprak bütünlüğünde yer alan ve Rusya’nın desteğiyle özerkliğini ilan eden Abhazya’yı ziyaret eden Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko’ya, Gürcistan Başbakanı  İrakli Garibaşvili ve Acara hükümeti başkanı Tornike Rizhvadze yaptığı açıklamalarla tepki gösterdi.

Gürcistan Başbakanı  İrakli Garibaşvili yaptığı açıklamasında; “Alexander Lukashenko'nun Rusya'nın işgal ettiği Gürcistan'ın Abhazya bölgesine yaptığı "ziyaret"i ve oradaki Rus işgal rejimiyle görüşmelerini şiddetle kınıyorum. Bu adım, Gürcistan'ın işgal altındaki topraklarına ilişkin yasayı ihlal ediyor ve uluslararası hukuka ve ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkilere aykırıdır ." dedi.

Acara hükümeti başkanı Tornike Rizhvadze ise ; “Alexander Lukashenko'nun Rusya'nın işgal ettiği Abhazya bölgesine yaptığı, uluslararası hukuk ilkelerine aykırı, işgal hukukuna aykırı ve kesinlikle kabul edilemez ziyaretine yanıt vermek istiyorum. Abhazya Gürcistan'dır ve hiçbir ziyaret bunu değiştiremez" diyerek tepki gösterdiler.