GÜRCİSTAN BAŞBAKAN YARDIMCISINDAN TÜRKİYE TEMASLARI

GÜRCİSTAN BAŞBAKAN YARDIMCISINDAN TÜRKİYE TEMASLARI

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun daveti üzerine Türkiye’ye gelen Gürcistan Başbakan Yardımcısı David Zalkaliani çeşitli temaslarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı, David Zalkaliani,ilk önce Gürcistan Ankara Büyükelçisi Giorgi Janjgava ile görüşerek elçilik çalışmaları hakkında bilgi aldı.Başbakan Yardımcısı Zalkaliani daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına geçerek Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Görüşmeler samimi ortamda gerçekleşirken, ikili gündemdeki gerçek konuların yanı sıra bölgedeki zorluklar, tehditler ve umutlar ele alındı. İki ülke arasındaki stratejik ortaklıklar, ekonomik projelere odaklanarak bölgede sürdürülebilir kalkınma ve stratejik önem kazandıran ekonomik projelerin öne çıktığı belirtildi. Toplantı sonunda taraflar iki ülkenin stratejik ortaklığını güçlendirme isteğini dile getirdi.

Gürcistan Başbakan Yardımcısı David Zalkaliani son olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı ziyaret etti. Oktay'ın makamında basına kapalı gerçekleştirilen kabulde Zalkaliani'ye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da eşlik etti.

Görüşmede, Gürcistan ve Türkiye arasındaki ikili iş birliği konularıyla bölgesel perspektifle ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı. Görüşmede, iki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşması kapsamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sonrası ticari ilişkilerin artırılması hedefi de konuşuldu.Demir İpekyolu olarak adlandırılan, Asya-Avrupa kıtaları arasındaki demir yolu koridoru projesinin bölge açısından güzel sonuçlar doğuracağının altı çizilen görüşmede, bu konuda daha fazla aşama kaydedilmesi hususunda mutabık kalındı.