Hükümet vatandaşlar için yeni bir yardım paketi hazırlıyor

Hükümet vatandaşlar için yeni bir yardım paketi hazırlıyor

Gürcistan hükümeti, işletmeleri ve vatandaşları desteklemek için ek önlemler paketi üzerinde çalışıyor.

Başbakan Giorgi Gakharia bugün Hükümet Ekonomi Grubu Başkanı ve Gürcistan Ulusal Bank müdürü Koba Gvenetadze ile bir  toplantı düzenledi.

Toplantıda Gürcistan’ın ekonomik durumun dinamiklerine uygun olarak hem sosyal hem de ticari desteği kapsayacak olan krizle mücadele planının 4. aşaması kapsamında uygulanacak tedbirlerinin görüşüldüğü açıklandı.

Başbakan Giorgi Gakharia yaptığı açıklamasında;Gürcistan'daki küresel salgın ve bunun sonucunda ortaya çıkan ekonomik kriz göz önüne alındığında, hükümetin işletmelere ve vatandaşlara sosyal destek açısından yetersiz göründüğünü belirtti.

Salgınla mücadelenin bu aşamasında yardım hedefinin önemini vurgulayan Başbakan, mevcut kaynakların ekonominin tüm sektörlerine veya mevcut durumda en çok yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara eşit olarak dağıtılması gerektiğini söyledi.

Toplantıda ayrıca ülkedeki ekonomik durum ve hükümetin krizle mücadele planının her üç aşamasında aldığı önlemlerin etkinliği ele alındı.

Görüşmelerde son olarak, bu ayın başından Şubat ayı sonuna kadar 4 ay sürecek olan hizmet maliyetlerinin sübvansiyonu da dahil olmak üzere devam eden programların izlenmesi de ele alındı.