KARADENİZ GÜRCÜ FEDERASYONU KURULUŞ AŞAMASINDA

KARADENİZ GÜRCÜ FEDERASYONU KURULUŞ AŞAMASINDA

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze, yeni görev yeri olan Yunanistan Atina'ya atanmadan önce veda ziyaretleri kapsamında Samsun Çarşamba'da bulunan Gürcü kültür derneğini ziyaret etti. 
Japaridze katıldığı her toplantıda, 10 yıl boyunca Türkiye'nin Trabzon kentinde konsolos olarak görev yapmanın gururunu taşıdığını dile getirdi.Görev süresi boyunca Türkiye'deki Gürcü topluluğunu yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirten Japaridze, iki dost komşu ülke arasındaki komşuluk ilişkilerini geliştirmek için çalıştıklarını belirtti.Bu süreçte Gürcü derneklerinin öncü rol oynadığını vurguladı ve Gürcü dernek başkanları ile yöneticilere teşekkür etti.

Çarşamba Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ömer Semiz ise yaptığı açıklamasında;Başkonsolos Japaridze'nin görev süresi boyunca gösterdiği kişisel yetenek ve duyarlı yaklaşımından etkilendiklerini ve her zaman yanlarında olduğunu gördüklerini belirtti. Japaridze'nin yeni görev yerinde başarılar diledi.

Başkonsolos Gela Japaridze'nin veda ziyaretinde ise önemli bir karar alındı. Karadeniz bölgesinde bulunan Gürcü dernek başkanları, bir federasyon kurulması için adım atmaya karar verdiler. Dernek başkanları bu kararın, ilerleyen günlerde bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacağını belirttiler.