SAAKASHVİLİ’NİN VİDEO PAYLAŞIMI GÜRCİSTAN’DA GÜNDEM OLDU

Gürcistan 3.Cumhurbaşkanı Mikheil Saakashvili’nin Batum’da çektiği videoyla ülkeye geldiğini ve seçimlerde partisi için oy istediğini söylemesinin ardından, Gürcistan Hükümeti paylaşımın asılsız olduğuna dair açıklama yaptı.

Gürcistan 3.Cumhurbaşkanı Mikheil Saakashvili, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettikten sonra hakkındaki açılan soruşturmalar neticesinde ülkeyi terk etmiş ardından 2015 yılında Gürcistan vatandaşlığından çıkarılmıştı. Saakashvili siyasi yaşamına Ukrayna’da devam ederken mensubu olduğu siyasi partisi Gürcistan’da seçimlere girerek muhalefette yer almıştı.

Gürcistan’da 2 Ekim tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi sosyal medya başta olmak üzere birçok yayın kuruluşlarında ülkeye geleceğini ve partisine destek olacağını açıklayan Saakashvili,dün çektiği yeni bir videoyla Batum’da olduğunu açıkladı.

Gürcistan 3.Cumhurbaşkanı Mikheil Saakashvili’nin yaptığı paylaşımın ardından,Gürcistan iktidar partisi "Gürcü Rüyası"nın başkanı Irakli Kobakhidze yaptığı açıklamada; bu paylaşımın asılsız olduğunu ve Mikheil Saakashvili’nin Batum’da olmadığını belirtti.

Irakli Kobakhidze, yaptığı açıklamasında; "Mikheil Saakashvili Batum'da değil, videosu Gürcistan'da kaydedilmedi.” diyerek Saakashvili’yi sert bir dille eleştirdi.