AZERBAYCAN HÜKÜMETİ TIR ŞOFÖRLERİNİ İSYAN ETTİRDİ

Uluslararası taşımacılık yapan tır şoförleri, Azerbaycan Hükümetinin giriş-çıkış ücretlerine yaptığı yüksek zamma gösterdikleri tepkiyi sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Tır şoförleri sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarda,iki devlet tek millet diyerek kardeş Azerbaycan için Türkiye’ye girişlerde hiçbir ücret alınmazken Azerbaycan’a giriş ve çıkışlarda toplamda 720 dolar alınmasına tepki gösterdiler.

Uluslar arası taşımacılık yapan nakliyeciler tepkilerinde; “Daha önceden Azerbaycan’a giriş ve çıkışlarda ödediğimiz toplam 500 dolar,Karabağ savaşının ardından zamlanarak 720 dolar oldu.Bizler yaptığımız taşımacılıklarda bu ücreti kazanamıyoruz.Ayrıca girişlerde depo ücreti,mühür parası adı altında çeşitli ücretlerde talep edilmekte. Bizler yaşadığımız bu mağduriyetin bir an önce yetkililer tarafından görülerek çözüm bulunmasını istiyoruz.İki devlet tek millet dediğimiz kardeş ülke Azerbaycan’da bu sorunu yaşamak bizleri üzmekte” dediler.

Nakliye firmalarının yaşadığı mağduriyet daha önceden Azeri ve Türk yetkililerin ortaklaşa gerçekleştirdiği bir toplantıda ele alınmış ancak bu zamana kadar somut bir adım atılmadığı da öğrenildi.