SAMSUN-SARP ARASINDAKİ SEYAHAT SÜRESİ 3 SAATE DÜŞECEK

SAMSUN-SARP ARASINDAKİ SEYAHAT SÜRESİ 3 SAATE DÜŞECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun açıkladığı Samsun-Trabzon-Sarp Hızlı Tren projesi ile Ünye Samsun arası 20 dakikaya düşecek. Ünyeliler, Ordu merkeze de 20 dakikada ulaşacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Samsun-Trabzon-Sarp Hızlı Tren projesinin detaylarını açıkladı. Karaismailoğlu, bu hattın hayata geçirilmesiyle Trabzon-Samsun arasındaki seyahat süresinin 2 saate düşeceğini kaydetti.

Bakan Karaismailoğlu, yazılı bir açıklama yaparak hedeflerinin büyük olduğunu ve bu doğrultuda planlamaları gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Samsun-Trabzon-Sarp Hızlı Tren hattının, toplam uzunluğunun 513 kilometre olacağını dile getiren Karaismailoğlu, projenin merkezinin Trabzon olacağını söyledi.

Hızlı tren hattının hayata geçirilmesiyle, Samsun-Sarp arasındaki seyahat süresinin 3 saate, Trabzon-Samsun arasındaki sürenin ise 2 saate düşeceğini aktaran Bakan, ayrıca Trabzon-Ankara arasında seyahat süresinin 4,5 saate ineceğini belirtti.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamasına göre Hızlı Trenle Ünye Samsun arasının 20 dakikaya, Ünye Ankara arasının 3 saate düşeceği, Ünyelilerin Ordu merkezdeki ilerini görmek üzere 20 dakika yolculuk yapacakları öğrenildi.