BÜYÜKELÇİLİK UYARDI

BÜYÜKELÇİLİK UYARDI

Türkiye’ye Hudut Kapılardan Girişlerde Birleşik Krallık, Danimarka ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nden gelecekler için uygulamaya Konulan Tedbirler Hakkında Tiflis Büyükelçiliği tarafından duyuru yayınlandı.

Tiflis Büyükelçiliği tarafından yapılan duyuruda;

Türkiye’ye tüm uluslararası giriş noktalarında Birleşik Krallık, Danimarka ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nden gelecekler için uygulamaya konulan tedbirlere ilişkin olarak Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığınca açıklanan hususlar aşağıda sunulmaktadır.

- Son 10 gün içerisinde Birleşik Krallık, Danimarka ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nde bulunan ve Türkiye’ye gelen 6 yaş üstü kişilerin girişlerinden önceki son yetmiş iki (72) saat içerisinde yapılmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir.

- Bu kişiler konaklayacaklarını beyan ettikleri adreste (ev, otel vb.) karantinaya alınacaktır. Konaklayacak yeri olmadığını belirtenler ise İl Sağlık Müdürlüklerince belirlenecek mekanlarda karantina altına alınacaklardır.

- Karantina sürelerinin 7. gününde PCR testleri yapılarak test sonuçları negatif çıkanların 7. günün sonunda karantinası sona erdirilecektir. PCR testleri pozitif çıkanların tedavilerinin Sağlık Bakanlığı COVID-19 rehberi doğrultusunda yapılacaktır.

- Karantina altına alınacak kişilerin takibi açısından, uluslararası giriş noktalarında bu kişilerden “COVID-19 Hastası/Temaslısı İzlem (Karantina) Bilgilendirme ve Onam Formu” doldurmaları istenecek, bu formlar 30 gün süresince muhafaza edilecek ve bu kişilerin bilgileri ivedilikle Halk Sağlığı Yönetim Sistemine kaydedilecektir.

- Uçak mürettebatı, gemiadamı ve daha önceki uygulamalarımızda olduğu gibi TIR şoförleri için PCR testi ve karantina zorunluluğu bulunmamaktadır.